Skip to main content

PV panelen nodig?

Onafhankelijk advies!

Goed advies over PV panelen

Koop niet zomaar pv panelen van de eerste de beste aanbieder, maar laat u eerst goed adviseren
Pv panelen zijn momenteel erg in trek door het hoge rendement en de momenteel geldende BTW teruggave. Toch is het bij aanschaf van PV panelen erg belangrijk om u goed te laten adviseren voordat u over gaat tot aankoop, vaak zien wij dat bij deze systemen de term ‘goedkoop is duurkoop’ vaak terugkomt. Dit komt omdat veel leveranciers en fabrikanten onder de garantie uit willen komen door te wijzen naar de ‘kleine’ lettertjes. Bij dit soort systemen is het van belang om een degelijk en gerenommeerd merk te kiezen zodat garantie en kwaliteit gewaarborgd blijven en het niet altijd loont om voor de scherpste aanbieder te gaan.

Wat zijn PV panelen?

Zonnepanelen worden ook vaak PV panelen genoemd. Maar is er een verschil tussen PV panelen en zonnepanelen? En waar staat de afkorting PV voor? De antwoorden op deze vragen leest u hier.Een vraag die regelmatig voorbij komt: wat zijn PV panelen nu precies? En is er een verschil tussen PV panelen en reguliere zonnepanelen? Het antwoord is nee. PV panelen zijn in principe niets meer dan een andere benaming voor zonnepanelen. Er is dus geen verschil tussen een PV paneel en een zonnepaneel
Een net gekoppeld PV systeem wordt doorgaans gebruikt voor woningen en bedrijven. Deze PV panelen zijn, zoals de naam al aangeeft, gekoppeld aan het elektriciteitsnet. Als de panelen meer stroom opwekken dan u gebruikt, kunt u deze stroom terug leveren aan het elektriciteitsnet. Deze terug geleverde stroom wordt verrekend met de stroom die u afneemt van uw energieleverancier, dit wordt ook wel salderen genoemd, óf u ontvangt een vergoeding voor de terug geleverde stroom.
zonnepanelen op het dak

Hoe werken PV panelen?

PV panelen bestaan uit verschillende zonnecellen die daglicht opvangen en dit omzetten naar stroom. De PV panelen kunnen dit niet helemaal alleen. De PV installatie zet het licht namelijk om in gelijkstroom, terwijl we wisselstroom nodig hebben. Om deze reden worden PV panelen altijd voorzien van een omvormer, die de gelijkstroom omzet naar wisselstroom.

PV installatie kopen

Wanneer u duurzaamheid belangrijk vindt, kan een PV installatie een verstandige keuze zijn. PV panelen leveren namelijk duurzame stroom en daarnaast ook nog een flinke besparing op uw energierekening op. Het kopen van een PV installatie vergt wat voorbereiding. U moet bijvoorbeeld kiezen hoeveel vermogen uw PV systeem moet hebben. Dit kunt u laten afhangen van bijvoorbeeld de grootte van uw dak of van de opstellocatie in bijvoorbeeld de tuin.

Geen verschil tussen PV panelen en zonnepanelen

Op de naam na, is er dus geen enkel verschil tussen PV panelen en zonnepanelen. PV panelen is een vakterm die vaak wordt gebruikt door specialisten, terwijl zonnepanelen een term is die vaker in de volksmond wordt gebruikt. Wat de benaming ook is, PV panelen zijn een goede manier om duurzamer te leven én om een fors bedrag te besparen op uw energierekening.